skip to Main Content

Et folkehøgskoleår kan være helt ulikt og oppleves forskjellig fra elev til elev. Her kan du lese om tidligere elever på Sund folkehøgskole som forteller om hvordan de har opplevd sitt folkehøgskoleår og hva det har betydd for de.

Milene Kirksæther Fylling

Å søke på Sund folkehøgskole var definitivt en av de beste avgjørelsene jeg har tatt, og det samme gjelder for valget av linje. I løpet av året på FN fikk jeg både utviklet mitt perspektiv på verden og meg selv, mye takket være de gode diskusjonene vi hadde i klassen, og læreren vår Jakob som kan absolutt alt.
Les mer ›

Rebecca Biong

Hvis du vurderer å søke Regnskoglinja synes jeg du bare burde hoppe i det, og søke med en gang!
Les mer ›
Cathrine Gjerdingen Larsen

Cathrine Gjerdingen Larsen

Jeg valgte Sund fordi det virket som det beste alternativet. Lærerne så hyggelige ut, og studieturen til Australia var nok den avgjørende faktoren. Jeg hadde nok aldri kommet meg til Australia ellers, og det virket som en gylden mulighet.
Les mer ›
Foto: Helle Stavsholt

Helle Stavsholt

Å velge fotolinja ved Sund fhs har vært det beste valget jeg har tatt i hele mitt liv. Jeg føler meg priviligert som har fått være en del av fotoklassen 2014/2015. Foto var noe jeg hadde en interesse for da jeg startet, men jeg hadde lite erfaring. Jeg var bekymret for hvordan det kom til å gå. Ved hjelp av fantastiske medelever og en utrolig dyktig lærer følte jeg mestring og utviklet interessen min for foto.
Les mer ›
Portrait

Aurora Førland

Jeg husker de siste mila gjennom Nord-Trøndelag. To timer, en time, ti minutter. Jeg var kjempenervøs. Året på Sund som jeg hadde gledet meg sånn til var plutselig ikke så fristende lenger. Hvem skulle jeg snakke med? Hvorfor dro jeg til et sted der jeg ikke kjente noen? Jeg holdt pusten mens vi tok av hovedveien og fulgte fjorden opp mot skolen. Det var for sent å snu. Heldigvis.
Les mer ›
Portrait

Marie Vallestad

Egentlig skulle ikke jeg gå på folkehøyskole. Jeg skulle ikke ta friår heller, eller jobbe for lenge, eller reise – jeg skulle begynne rett på studier.
Les mer ›
Portrait

Marianne Blütecher Dysthe

Jeg var en av mange som så på studier, men uten en ide om hva jeg egentlig ville gjøre med livet mitt. Etter mye usikkerhet foreslo noen folkehøgskole for meg. Jeg begynte å søke litt på det og fant ut at det var akkurat det jeg hadde sett etter. Ett år med noe spennende og produktivt, noe som interesserte meg og som jeg kunne lære av, men fortsatt ha det gøy med.
Les mer ›
Portrait

Maja Eidsør Viken

Jeg reiste nylig på en jorda-rundt-reise i tre måneder på egenhånd. Aldri i livet om hadde jeg tørt å gjøre det før jeg dro på folkehøgskole! Da jeg slutta på videregående, visste jeg at jeg trengte en pause. 13 år i strekk med hardt arbeid, da fortjener man en pause, eller hva?
Les mer ›
Portrait

Taran Gulden

Jeg gikk på FN-linjen på Sund folkehøyskole i skoleåret 2011/2012. For min del var ikke folkehøyskole noe som jeg hadde tenkt så mye på, men da mine egentlige planer etter videregående gikk i vasken, overtalte en venninne meg til å søke på folkehøyskole. Det er jeg veldig glad for i dag.
Les mer ›
Portrait

Jonas Sandvik

Jeg valgte å droppe ut av det andre året på videregående skole før jul i 2010. Den påfølgende høsten var jeg ikke klar for å ta fatt på det samme skoleåret på nytt.
Les mer ›
Portrait

Eivind Bergem Strand

Jeg skulle egentlig begynne å studere. Det var jo det fornuftige. Likevel var det noe som holdt meg tilbake. Noe som fortalte meg at det var mer å se, mer å oppleve.
Les mer ›

Milene Kirksæther Fylling

Å søke på Sund folkehøgskole var definitivt en av de beste avgjørelsene jeg har tatt, og det samme gjelder for valget av linje. I løpet av året på FN fikk jeg både utviklet mitt perspektiv på verden og meg selv, mye takket være de gode diskusjonene vi hadde i klassen, og læreren vår Jakob som kan absolutt alt.
Les mer ›

Rebecca Biong

Hvis du vurderer å søke Regnskoglinja synes jeg du bare burde hoppe i det, og søke med en gang!
Les mer ›
Cathrine Gjerdingen Larsen

Cathrine Gjerdingen Larsen

Jeg valgte Sund fordi det virket som det beste alternativet. Lærerne så hyggelige ut, og studieturen til Australia var nok den avgjørende faktoren. Jeg hadde nok aldri kommet meg til Australia ellers, og det virket som en gylden mulighet.
Les mer ›
Foto: Helle Stavsholt

Helle Stavsholt

Å velge fotolinja ved Sund fhs har vært det beste valget jeg har tatt i hele mitt liv. Jeg føler meg priviligert som har fått være en del av fotoklassen 2014/2015. Foto var noe jeg hadde en interesse for da jeg startet, men jeg hadde lite erfaring. Jeg var bekymret for hvordan det kom til å gå. Ved hjelp av fantastiske medelever og en utrolig dyktig lærer følte jeg mestring og utviklet interessen min for foto.
Les mer ›
Portrait

Aurora Førland

Jeg husker de siste mila gjennom Nord-Trøndelag. To timer, en time, ti minutter. Jeg var kjempenervøs. Året på Sund som jeg hadde gledet meg sånn til var plutselig ikke så fristende lenger. Hvem skulle jeg snakke med? Hvorfor dro jeg til et sted der jeg ikke kjente noen? Jeg holdt pusten mens vi tok av hovedveien og fulgte fjorden opp mot skolen. Det var for sent å snu. Heldigvis.
Les mer ›
Portrait

Marie Vallestad

Egentlig skulle ikke jeg gå på folkehøyskole. Jeg skulle ikke ta friår heller, eller jobbe for lenge, eller reise – jeg skulle begynne rett på studier.
Les mer ›
Portrait

Marianne Blütecher Dysthe

Jeg var en av mange som så på studier, men uten en ide om hva jeg egentlig ville gjøre med livet mitt. Etter mye usikkerhet foreslo noen folkehøgskole for meg. Jeg begynte å søke litt på det og fant ut at det var akkurat det jeg hadde sett etter. Ett år med noe spennende og produktivt, noe som interesserte meg og som jeg kunne lære av, men fortsatt ha det gøy med.
Les mer ›
Portrait

Maja Eidsør Viken

Jeg reiste nylig på en jorda-rundt-reise i tre måneder på egenhånd. Aldri i livet om hadde jeg tørt å gjøre det før jeg dro på folkehøgskole! Da jeg slutta på videregående, visste jeg at jeg trengte en pause. 13 år i strekk med hardt arbeid, da fortjener man en pause, eller hva?
Les mer ›
Portrait

Taran Gulden

Jeg gikk på FN-linjen på Sund folkehøyskole i skoleåret 2011/2012. For min del var ikke folkehøyskole noe som jeg hadde tenkt så mye på, men da mine egentlige planer etter videregående gikk i vasken, overtalte en venninne meg til å søke på folkehøyskole. Det er jeg veldig glad for i dag.
Les mer ›
Portrait

Jonas Sandvik

Jeg valgte å droppe ut av det andre året på videregående skole før jul i 2010. Den påfølgende høsten var jeg ikke klar for å ta fatt på det samme skoleåret på nytt.
Les mer ›
Portrait

Eivind Bergem Strand

Jeg skulle egentlig begynne å studere. Det var jo det fornuftige. Likevel var det noe som holdt meg tilbake. Noe som fortalte meg at det var mer å se, mer å oppleve.
Les mer ›
Back To Top