Ansatte ved Sund folkehøgskole

Her presenterer vi de ansatte:

Anders Hals
Lærer Regnskog og aktivisme

Anders har mye kunnskap og et stort miljøengasjement. Han har bred internasjonal erfaring fra reiser og opphold i Latinamerika. Det er aldri vanskelig å vite hva Anders mener om saker og ting, han deler gjerne sine tanker om alt som er viktig å få gjort noe med i verden.

+47 455 02 353E-post
Janne Amalie Svit
Lærer Kunstfoto

Læreren vår har 6 års utdannelse innen faget fra England og Norge og har drevet egen fotovirksomhet i årevis. Janne arbeider med eget arbeid (se jannesvit.com) ved siden av å undervise og har hatt kurs og workshops på fagskoler og for det private næringslivet i tillegg til å jobbe på Sund. Janne brenner for faget!

+47 471 78 897E-postInstagram
Lars Knutsen
Lærer Street food

Lars har nesten 20 års erfaring fra kokkefaget, både fra restaurant og de siste fem årene som kokk på kjøkkenet på Sund. Lars brenner for mat lagd fra bunnen av og er lidenskapelig opptatt av kortreist og økologisk mat. Han ønsker å spre sin glede for matlaging med elevene.

+47 456 33 774E-postFacebook
Eskil Røkke
Lærer Sportsfiske

Eskil er utdannet fiskebiolog og innen naturoppsyn. Han har jobbet mange år med naturforvaltning, og de siste sju årene som sportsfiskelærer. Eskil er også utdannet filmskaper og har jobbet innen norsk og internasjonal filmproduksjon. Mye av fritiden brukes på fiske, og han elsker å fiske på nye steder.

+47 915 89 898E-postFacebook
Ola Høyer
Lærer Jazz

Ola Høyer er lærer på jazzlinja og spiller kontrabass. Ola er en av jazznorges beste kontrabassister, og spiller blant annet i Cortex og Honest John. Han har også utstrakt samarbeid med andre jazzmusikere, blant andre Anja Lauvdal og RadioLaria.

Ola er bergenser, og har selv vært elev på Sund folkehøgskole. Han har utdannelse fra jazzlinja ved NTNU i Trondheim, og bor i Bergen.

e-post+47 928 29 514
Mona Krogstad
Lærer Jazz
Mona Krogstad er en saksofonist, komponist og pedagog fra Trondheim. Hun har utdannelse ved jazzlinja på NTNU og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Mona har mange jern i ilden, og spiller i band som JUNO, Superspreder og Ladybird Orchestra. Hun er også produsent i Trøndelag Big Band. Mona synes musikk er en av de vakreste formene for kommunikasjon - og det vises!
E-post+47 450 76 942
Øystein Viem
Lærer Historisk håndverk

Øystein er håndverker og museumsformidler på Stiklestad Nasjonale Kultursenter. Han er en tusenkunstner når det kommer til håndverk, og er opptatt av gjenbruk og bruk av naturmaterialer. Han lager de vakreste og de rareste ting, av alt fra beinrestene etter middagen til skinnrester av sin gamle sofa. Han har også en forkjærlighet for buemaking, knivmaking og spiselige vekster. Øystein er hovedfaglærer på historisk håndverk. Tekstilhåndverker Gunhild og treskjærer Kai som også jobber på Stiklestad underviser også på linja.

Stiklestad Nasjonale Kultursenter
Kristin Bjørke
Lærer Historisk håndverk

Kristin har jobbet på Sund siden 2010, og er ei positiv og klok dame med engasjement for folkehøyskolen. Hun er glad i nålebinding, grindvev og liker å gi gamle bruksgjenstander et nytt liv. Hun har en nyvunnen interesse for plantefarging. Ellers er hun en jordnær type som liker å lære seg nye ting. Kristin er linjelærer på historisk håndverk.

+47 913 36 573E-post
Jakob Steenberg Thompson
Lærer FN og internasjonal politikk

Jakob har jobbet som juniorekspert for FAO i Kambodsja og ved hovedkontoret i Roma. Han har lang erfaring med å studiereiser til mange ulike land. I tillegg til stor interesse for internasjonale spørsmål og politikk, er han opptatt av trening og friluftsliv, og er ski- og kajakkinstruktør.

+47 901 44 101E-postInstagram
Arne Fredrik Valstad
Kokk

Arne Fredrik Valstad er kokk og kommer fra Inderøy. Han har jobbet som kokk på et hotell i Steinkjer før han kom til Sund høsten 2022. Arne er blid og veldig fornøyd med å være kokk på Sund. Han blir veldig glad av å lage god mat til elevene. 

+47 473 85 693
Kjetil Berg
Kokk

Kjetil Berg er kokk og kommer fra Steinkjer. Han og kona har kjøpt seg hus på Sparbu og synes det er morsomt å pusse opp når han har fri. 
Kjetil sørger for deilige middager til elever og gjester på Sund. 

e-post+47 418 56 377
Bjørn Sindre Malmo
Kokk

Bjørn Sindre kommer fra Malm, jobber som kokk og er veldig glad i chili! Du kan gjerne spørre Bjørn Sindre om han vil synge en sang til deg!

+47 975 74 648E-post
Svein Arne Sundfær
Internatleder

Svein Arne er internatleder og har hovedansvaret for mat, renhold og internat på skolen. Han er brannmann, småbarnsfar og generelt en blid og travel mann.

+47 400 34 875E-post
Geir Arne Myren
Driftsleder

Geir Arne er driftsleder og fikser stort og smått på Sund. Han hjelper gjerne både elever og ansatte med det som skal ordnes, repareres eller flyttes. Geir Arne er opptatt av natur, planter og sanking, og liker å tilbringe tid i skogen og i friluft.

E-post
Per Inge Selbo
Vaktmester
E-post
Astrid Moen
Assisterende rektor

Astrid er glad i jazz, økologisk mat og er svært språkmektig. Hun har tidligere jobbet som journalist og redaktør i NRK i en årrekke. Hun er utdannet statsviter, journalist og pedagog. Astrid er også med i NORDEM som og jobber av og til som valgobservatør i utlandet.

Astrid har permisjon skoleåret 2023-24, og jobber som rektor ved Svalbard folkehøgskole. 

+47 901 10 254E-postFacebook
Berit Norum Olsen
Kontorsekretær

Berit har ansvar for utleie, sentralbord, resepsjon og andre praktiske kontoroppgaver. Ta en tur innom kontoret hvis det er noe du lurer på. Berit tar alltid i mot både elever og ansatte med et smil når de trenger hjelp til noe.

SentralbordSMSE-post
Marcus Edvardsen
Systemansvarlig

Marcus arbeider med IT og Informasjonsarbeid. Det betyr at han hjelper både elever og ansatte med å løse små og store dataproblemer. Marcus er viktig for det gode miljøet på Sund. Han har alltid godt humør og gir veldig gode klemmer.

 
+47 971 31 806E-post
Eirik Stensland
Rektor

Eirik Stensland er en jordnær nordlending, og kommer fra Hamarøy i Nordland. Han har bakgrunn fra grunnskole, kulturskole og videregående skole. Eirik brenner for å gi våre elever god opplæring, og at de skal oppleve mestring og personlig utvikling. Han er ivrig sanger og musiker på hobbynivå, og liker å være en del av skolens sosiale liv.

+47 907 34 429E-post