Ansatte ved Sund folkehøgskole

Her presenterer vi de ansatte:

Anders Hals
Lærer Regnskog og aktivisme

Anders har mye kunnskap og et stort miljøengasjement. Han har bred internasjonal erfaring fra reiser og opphold i Latinamerika. Det er aldri vanskelig å vite hva Anders mener om saker og ting, han deler gjerne sine tanker om alt som er viktig å få gjort noe med i verden.

+47 455 02 353E-post
Janne Amalie Svit
Lærer Foto

Janne er utdannet fotograf fra England og har mange års erfaring som profesjonell fotograf. Innimellom jobber hun fortsatt som fotograf og stiller ut bilder (se bildene). Hun driver også kunstfotofirmaet SvitHaseth. Janne er energisk og liker høyt tempo, og er opptatt av at elevene utvikler innsikt og selvtillit til å ta gode bilder.

+47 926 47 162E-postInstagram
Lars Knutsen
Lærer Street food

Lars har nesten 20 års erfaring fra kokkefaget, både fra restaurant og de siste fem årene som kokk på kjøkkenet på Sund. Lars brenner for mat lagd fra bunnen av og er lidenskapelig opptatt av kortreist og økologisk mat. Han ønsker å spre sin glede for matlaging med elevene.

+47 456 33 774E-postFacebook
Eskil Røkke
Lærer Sportsfiske

Eskil er utdannet fiskebiolog og innen naturoppsyn. Han har jobbet mange år med naturforvaltning, og de siste sju årene som sportsfiskelærer. Eskil er også utdannet filmskaper og har jobbet innen norsk og internasjonal filmproduksjon. Mye av fritiden brukes på fiske, og han elsker å fiske på nye steder.

+47 915 89 898E-postFacebook
Vidar Pedersen
Lærer Solidaritet Nord-Sør

Vidar er lærer på Solidaritet Nord-Sør og en veteran her på Sund. Han har bred erfaring fra Latin-Amerika med flere lengre opphold i Guatemala. Vidar er glad i sang og spiller gitar, har sterk tro på konsensusløsninger og har tanker rundt det meste.

+47 901 83 153E-post
Ola Høyer
Lærer Jazz

Ola Høyer er lærer på jazzlinja og spiller kontrabass. Ola er en av jazznorges beste kontrabassister, og spiller blant annet i Cortex og Honest John. Han har også utstrakt samarbeid med andre jazzmusikere, blant andre Anja Lauvdal og RadioLaria.

Ola er bergenser, og har selv vært elev på Sund folkehøgskole. Han har utdannelse fra jazzlinja ved NTNU i Trondheim, og bor i Oslo.

Klaus Ellerhusen Holm
Lærer Jazz

Klaus er lærer på jazzlinja og spiller saksofon og klarinett. Han er spesielt glad i frijazz og ny musikk, og spiller bla. med bandene Honest John, Ballrogg, Large Unit og Brannstifelsen. Klaus bor i Trondheim og driver også nettstedet subradar.no. Du kan lese mer om Klaus på www.klausholm.no.

+47 944 35 514E-postFacebook
Øystein Viem
Lærer Historisk håndverk

Øystein er håndverker og museumsformidler på Stiklestad Nasjonale Kultursenter. Han er en tusenkunstner når det kommer til håndverk, og er opptatt av gjenbruk og bruk av naturmaterialer. Han lager de vakreste og de rareste ting, av alt fra beinrestene etter middagen til skinnrester av sin gamle sofa. Han har også en forkjærlighet for buemaking, knivmaking og spiselige vekster. Øystein er hovedfaglærer på historisk håndverk. Tekstilhåndverker Gunhild og treskjærer Kai som også jobber på Stiklestad underviser også på linja.

Stiklestad Nasjonale Kultursenter
Kristin Bjørke
Lærer Historisk håndverk

Kristin har jobbet på Sund siden 2010, og er ei positiv og klok dame med engasjement for folkehøyskolen. Hun er glad i nålebinding, grindvev og liker å gi gamle bruksgjenstander et nytt liv. Hun har en nyvunnen interesse for plantefarging. Ellers er hun en jordnær type som liker å lære seg nye ting. Kristin er linjelærer på historisk håndverk.

+47 913 36 573E-post
Jakob Steenberg Thompson
Lærer FN og internasjonal politikk

Jakob har jobbet som juniorekspert for FAO i Kambodsja og ved hovedkontoret i Roma. Han har lang erfaring med å studiereiser til mange ulike land. I tillegg til stor interesse for internasjonale spørsmål og politikk, er han opptatt av trening og friluftsliv, og er sertifisert kajakkinstruktør.

+47 901 44 101E-postInstagram
Vegard Haugseggen
Lærer Ekspedisjon og idrett

Vegard har studert bevegelsesvitenskap og pedagogikk ved NTNU. Han jobber som trener i turn og vært idrettsfrivillig i Zimbabwe. Han har gjennomført flere lange sykkelturer, blant annet Norge på langs og en lang rundtur i Europa. Det viktigste for Vegard er at elevene trives og opplever idrettsglede, mestring og utfordringer.

+47 911 79 618E-postFacebook
Bjørn Sindre Malmo
Kokk

Bjørn Sindre kommer fra Malm, jobber som kokk og er veldig glad i chili! Du kan gjerne spørre Bjørn Sindre om han vil synge en sang til deg!

+47 975 74 648E-post
Karen Marie Hjelde Brattli
Internatassistent

Karen Marie bor på nabogården til Sund, så utsikten hjemmefra er upåklagelig. Det er kanskje derfor humøret er godt? Hun jobber mest på renhold, men du finner henne noen ganger på kjøkkenet også.

+47 917 11 348E-post
Annette Putmoen
Internatassistent

Annette er utdannet barne- og ungdomsarbeider. Som internatassistent jobber hun mest med renhold, noe på kjøkken, har eget valgfag og hjelper også gjerne til der det trengs. Hun er snill som et lam, og blir veldig glad hvis du vil slå av en prat. Og hvis du er heldig kan det hende du får høre noen dialektord fra Trysil.

E-post
Svein Arne Sundfær
Internatleder

Svein Arne er internatleder og har hovedansvaret for mat, renhold og internat på skolen. Han er brannmann, småbarnsfar og generelt en blid og travel mann.

+47 400 34 875E-post
Geir Arne Myren
Vaktmester

Geir Arne er vaktmester og fikser stort og smått på Sund. Han hjelper gjerne både elever og ansatte med det som skal ordnes, repareres eller flyttes. Geir Arne er opptatt av natur, planter og sanking, og liker å tilbringe tid i skogen og i friluft.

E-post
Kim André Saursaunet
Driftsleder

Kim André er skolens driftsleder. Det betyr at han har hovedansvaret for drift og vedlikehold av bygninger, teknisk utstyr og uteområder. Han er også en råtass på fotballbanen og regnes som personalets hemmelige våpen i kampene mot elevene.

+47 920 43 631E-post
Astrid Moen
Assisterende rektor

Astrid er glad i jazz, økologisk mat og er svært språkmektig. Hun har tidligere jobbet som journalist og redaktør i NRK i en årrekke. Hun er utdannet statsviter, journalist og pedagog. Astrid er også med i NORDEM som og jobber av og til som valgobservatør i utlandet.

+47 901 10 254E-postFacebook
Berit Norum Olsen
Kontorsekretær

Berit har ansvar for utleie, sentralbord, resepsjon og andre praktiske kontoroppgaver. Ta en tur innom kontoret hvis det er noe du lurer på. Berit tar alltid i mot både elever og ansatte med et smil når de trenger hjelp til noe.

SentralbordSMSE-post
Marcus Edvardsen
Systemansvarlig

Marcus arbeider med IT og Informasjonsarbeid. Det betyr at han hjelper både elever og ansatte med å løse små og store dataproblemer. Marcus er viktig for det gode miljøet på Sund. Han har alltid godt humør og gir veldig gode klemmer.

 
+47 971 31 806E-post
Per Kristian Dotterud
Rektor

Per Kristian har utdanning som sosionom, master i ledelse og er kognitivterapeut. Han har arbeidserfaring fra sosial- og helseinstitusjoner og i politikken. Per Kristian er også tidligere elev på Sund. Blant mange interesser er å spille trommer, padle kajakk, gå på ski og politikk.

+47 905 02 833E-post