Luftbilde 1 - Sund folkehøgskole, Foto: Reidulv Lyngstad

Ledige stillinger
Søker Streetfood-entusiast med lærerinstinkt.

Sund Folkehøgskole søker lærer i årsvikariat på vår Streetfood-linje, med mulighet for fast ansettelse.

Hva vi ser etter

Som linjelærer inngår du i skolens pedagogiske team som gir et godt sosialt og faglig tilbud til elevene, både på egen linje men som helhet ved skolen. Du må ha “et godt lag med folk”, evne å se elevene der de er, og kunne bidra til å ivareta et godt, spennende, men trygt skolemiljø.

Linjelærer på Streetfood-linja må være genuint opptatt av spennende mat fra ulike verdensdeler, og samtidig ha kompetanse i profesjonell matlaging og kunne formidle dette til elevene på en god og engasjerende måte. Humor og evnen til å møte utfordringer med et smil er en viktig egenskap å ha som folkehøgskolelærer. Vel så viktig som fagbrev eller formell undervisingskompetanse er praktisk erfaring innenfor matfeltet, formidlingsevne, samt evne til relasjonsbygging.

Skoleåret er 9 mnd. Det vil si at den som jobber som lærer i en folkehøgskole har et komprimert arbeidsår. Dette medfører ganske høy arbeidsbelastning i peroder.

Den vi søker må ha gode norskferdigheter, og bør samtidig også beherske muntlig engelsk. Du må ha gode organisatoriske evner, og ha evne å arbeide selvstendig og strukturert.

Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Før tilsetting må man fremlegge politiattest av ny dato.

Arbeidsoppgaver

Linjelærer er er ansvarlig for undervisning på egen linje, samt ulike fellesfag, tema og valgfag. I tillegg har linjelærer pedagogisk tilsyn av elever på skolen på ettermiddager og helger etter turnus. Linjelærer er også delaktig i markedsføring av skolen generelt, og linja spesielt.

Linjelærer planlegger og gjennomfører sammen med elevene en lengre studiereise i løpet av skoleåret. Kommende skoleår går reisen i fem uker via europeiske storbyer til Marrokko i Nord-Afrika.

Streetfood-linja disponerer egen “foodtruck” som brukes på små og store tilstelninger i regionen.

Vi tilbyr

Sund folkehøgskole tilbyr en god arbeidsplass, flotte kollegaer, og høy grad av trivsel.

Skolen tilbyr lønn etter avtale, og har pensjonsordning.

Kontaktperson for stillingen

Eirik Stensland
Rektor
90734429
rektor@sundfhs.no


Søknadsfrist: 25.04.2024

Oppstart: 01.08.2024

Les mer i stillingsannonsen på arbeidsplassen.nav.no:


Om Sund folkehøgskole

Sund folkehøgskole er med sine 156 år, landets eldste eksisterende folkehøgskole. Sund er en frilynt folkehøgskole som har en visjon om å være en rettferdig og bærekraftig verden i miniatyr. Vi ønsker å fremme læringsglede gjennom fellesskap, dialog og mangfold, og tror at selvstendige og engasjerte elever med mot og kunnskap vil påvirke verden. Vi legger vekt på verdien av kunst- og kulturuttrykk.
Skolen ligger fantastisk til ved Trondheimsfjorden i Inderøy kommune. Her finner du et aktivt lokalmiljø preget av spennende utvikling innen kunst, kultur- og næringsliv. Tettstedet Straumen vant nylig statens pris for Norges mest attraktive by.


Sund folkehøgskole er en frilynt folkehøgskole med plass til 112 elever på hovedkurset. Skolen har 25 ansatte og ligger i Inderøy i Trøndelag.
Alle ledige stillinger på Sund folkehøgskole legges også ut på NAV sine nettsider.

Søknader og behandlingstid

  • Vi vil fortrinnsvis ha søknadene sendt på e-post til info@sundfhs.no.
  • Søknaden skal inneholde søknadsbrev og CV med referanser.
  • Det må påregnes intervju til alle ledige stillinger.

Vi har behandlingstid på ca to uker etter søknadsfristen. Da blir aktuelle kandidater kontaktet for intervju. Samtlige søkere vil bli underrettet når rekrutteringsprosessen er avsluttet og stillingen besatt.