Sund folkehøgskole fra lufta

Hva er Sund folkehøgskole

Hvem er vi?

Sund folkehøgskole er en frilynt skole. Det betyr at vi har et humanistisk menneskesyn og vektlegger demokratiske verdier. Mennesket står i sentrum, og har krav på å bli behandlet med respekt og toleranse for den man er.

Det er spesielt tre ting vi brenner for og vil dele med deg:

 • Internasjonal solidaritet
 • Miljø og bærekraftig utvikling
 • Verdien av kunst- og kulturuttrykk

Disse tre områdene gjennomsyrer både undervisningen og dagliglivet på skolen uansett hvilken linje du velger. Du vil lære om de viktige spørsmålene i vår tid og få opplevelser som gir deg inntrykk for livet.

I korte trekk:

 • Internasjonal solidaritet
 • Miljø og en bærekraftig utvikling
 • Verdien av kunst- og kulturuttrykk

Fakta:

 • Stiftet i 1868
 • 110 elevplasser
 • 25 ansatte
 • 10 linjer og 30 valgfag
 • Ligger i Inderøy kommune, Trøndelag

Sosiale medier for Sund generelt

Ikke bare ord, men handling

De aller fleste linjene våre reiser på lange studieturer. Disse reisene vil, sammen med resten av opplegget på skolen, gi deg en ny forståelse av den verden vi lever i og kulturmøter du bare får høre om andre steder. Som elev på Sund folkehøgskole lever du midt i møtet med en kompleks og fantastisk verden. Dette gir deg en unik innsikt både i deg selv og andre mennesker.

Hos oss er ikke internasjonal solidaritet noe vi snakker om; det er noe vi setter ut i praksis. Bærekraftig utvikling er ikke et honnørord, men en forpliktelse som får konsekvenser. Kunst, musikk og litteratur er ikke noe folk pynter seg med, men en levende del av hverdagen.

Det er dette vi har lyst til å invitere deg med på, og det er dette som kan gjøre året på Sund folkehøgskole til det beste året i livet ditt.

Les mer fra Sund folkehøgskole på sundblogg.no.

Økologisk og Fairtrade mat

Sund folkehøgskole har Debios serveringsmerke i sølv. Det betyr at mellom 50 og 90 prosent av maten som serveres er økologisk. Vi er stolte over å være en Fairtrade-skole og over at kjøkkenet er palmeoljefritt.

Sund folkehøgskole ligger i Inderøy kommune i Trøndelag. Skolen har kort vei til Straumen, sentrum på Inderøy, som har det meste man trenger i hverdagen av butikker, apotek, biliotek og lignende. Det finnes også bruktbutikker, koselige kaféer og kulturhus.

Usedvanlig vakkert

Lyset og solnedgangene. Trondheimsfjorden. Utsikten fra peisestua og matsalen. Omgivelsene og beliggenheten vår er til tider magisk. I hagen har vi epletrær og plass til hengekøya di.

Sund folkehøgskole ligger usedvanlig vakkert plassert helt innerst i Trondheimsfjorden. Utsikten utover fjord, fjell og en stor himmel gjør noe med oss som er på Sund. Kanskje både elever og ansatte blir litt lykkeligere av å leve med en slik utsikt hver dag?

Den gyldne omvei

Inderøy er kjent som Den Gyldne Omvei. Det er blitt en turistattraksjon i Trøndelag, og er et samarbeid mellom flere kunstnere, produsenter av småskala-mat, restauranter og andre attraksjoner. Det er vakkert på Inderøy, og mange synes det passer bra å kalle det «Norges Toscana».