Maten på Sund
På Sund folkehøgskole har vi som mål å servere deg sunn og ernæringsriktig mat. I tillegg er maten veldig god. Vi satser stort på økologiske råvarer, og bruker ikke ferdigprodukter.
God mat lager seg ikke selv. Kjøkkenet baker for eksempel brødene selv. Brødene som bakes er med mye fiber og frø. På Sund folkehøgskole har vi ansatt 4 kokker som jobber hver dag for å gi elevene som går her den aller beste maten.
Orientering mot verden
Skolens profil skal gjenspeiles i måltidene som serveres. Gjennom et år på Sund folkehøgskole får elevene oppleve matretter fra mange verdensdeler. Du får internasjonal og norsk mat både til frokost, lunsj, middag og kveldsmat.
Du kommer garantert til å møte retter du aldri har smakt før!
Vegetarisk eller vegansk kosthold
Skolen tilbyr elever og gjester et vegetarisk/vegansk alternativ. Hos oss får vegetarianere og veganere et fullverdig kosthold som gir deg alle næringsstoffene du trenger. På tirsdager har vi “grønn tirsdag” på skolen. Da får alle elevene god, variert og sunn mat uten kjøtt.
Spesialdietter
Vi vet at matallergier og matintoleranse er vanlig hos mange og derfor tilbyr vi spesialdiett for de som har behov for dette.
Sund tar ikke ekstra betalt for vegetarmat, veganmat eller spesialdietter.
Økologisk mat og nasjonal anerkjennelse
Skolen bruker økologiske råvarer og formidler kunnskap om økologisk mat . For oss handler økologisk tenkning om å ta ansvar for jorda.
Vi har en rekke økologiske produkter i vårt varelager. I 2019 var den økologiske andelen av innkjøpet 72%.
Under Matprisen 2016 mottok Sund den nasjonale Debioprisen . Prisen er en anerkjennelse og et bevis på skolens arbeid med økologisk mat og formidling av god og sunn matkultur.