Nydelig mat

Maten på Sund

På Sund folkehøgskole har vi som mål å servere deg sunn og ernæringsriktig mat. I tillegg er maten veldig god. Vi satser stort på økologiske råvarer, og bruker ikke ferdigprodukter.

God mat lager seg ikke selv. Kjøkkenet baker for eksempel brødene selv. Brødene som bakes er med mye fiber og frø. På Sund folkehøgskole har vi ansatt 4 kokker som jobber hver dag for å gi elevene som går her den aller beste maten.

Orientering mot verden

Skolens profil skal gjenspeiles i måltidene som serveres. Gjennom et år på Sund folkehøgskole får elevene oppleve matretter fra mange verdensdeler. Du får internasjonal og norsk mat både til frokost, lunsj, middag og kveldsmat.

Du kommer garantert til å møte retter du aldri har smakt før!

Vegetarisk eller vegansk kosthold

Skolen tilbyr elever og gjester et vegetarisk/vegansk alternativ. Hos oss får vegetarianere og veganere et fullverdig kosthold som gir deg alle næringsstoffene du trenger. På tirsdager har vi “grønn tirsdag” på skolen. Da får alle elevene god, variert og sunn mat uten kjøtt.

Spesialdietter

Vi vet at matallergier og matintoleranse er vanlig hos mange og derfor tilbyr vi spesialdiett for de som har behov for dette.

Sund tar ikke ekstra betalt for vegetarmat, veganmat eller spesialdietter.

Økologisk mat og nasjonal anerkjennelse

Skolen bruker økologiske råvarer og formidler kunnskap om økologisk mat. For oss handler økologisk tenkning om å ta ansvar for jorda.

Vi har en rekke økologiske produkter i vårt varelager. I 2019 var den økologiske andelen av innkjøpet  72%.

Under Matprisen 2016 mottok Sund den nasjonale Debioprisen. Prisen er en anerkjennelse og et bevis på skolens arbeid med økologisk mat og formidling av god og sunn matkultur.

I korte trekk:

  • Vi lager maten fra bunn av
  • Brødet bakes på skolen
  • Debio serveringmerke i Sølv
  • I 2019 serverte vi 72% økologisk mat
  • Koster ikke ekstra for vegan-, vegetarmat eller spesialdiett

Sosiale medier for Sund generelt

Økologisk mat

Sund folkehøgskole er godkjent for bruk av Debio sitt serveringsmerke i sølv.

Mer om kostholdet

Kjøkkenet ved Sund folkehøgskole lager mye av maten fra bunnen av. Dette gjør maten sunnere og mer næringsrik.

Sund folkehøgskole vil gi elevene kostholdsvaner i løpet av et skoleår som de tar med seg videre i livet. Kosthold er viktig for utvikling av kroppen hos ungdom og derfor har skolen laget målsettinger for mat og kosthold.

Sund folkehøgskole bruker produkter som er rettferdige, og vil gi andre kunnskap om rettferdig handel. Dette er en del av skolens internasjonale solidaritetsprofil.

Fairtrade-Folkehøgskole