Ida Marie – Foto

Foto Japan 2017/2018

Tid til

Året på Sund var virkelig viktig for meg. Jeg startet på fotolinja uten å helt vite hva jeg skulle forvente, men sikker på at dette var noe jeg trengte. Og nå ser jeg hvorfor.

Jeg trengte tid til å fylle med det jeg ville, tid til å prøve noe nytt uten å være redd for å feile. Være nysgjerrig og stille spørsmål jeg ikke hadde stilt før, og innse hvor lite jeg egentlig vet. Få lyst til å lære. Tid til å være meg selv, og i møte med nye mennesker forstå at det kan innebære mye mer enn jeg trodde. Møte lærere som man fort skjønner er mye mer enn lærere. Og møte mennesker som er så engasjerte at det er litt skummelt i starten, og plutselig bli engasjert i det samme selv. Kjenne hvor viktig alt vi lærer av hverandre er.

Jeg trengte tid til å fylle med det jeg ville, tid til å prøve noe nytt uten å være redd for å feile.

Tid til å bli forelska i foto og lyset, finne min greie og se andre finne deres greie. Inspirere hverandre. Fotoinnleveringer som åpner øynene på en ny måte hver gang, bli mer oppmerksom på de rundt seg og verden. Tid til å oppdage et helt nytt sted på en helt ny måte ved å ta bilder, og på veien bli så ivrig at man stiller spørsmål på vaklende japansk uten å tenke over det, – oppdage at man har noe på hjertet.

Tid til å føle fellesskap, bidra og ta ansvar fordi man har lyst. Bli hverdagen for hverandre. Lære mer om hva det vil si å være menneske, ved å se og bli sett -sånn på ekte. Tid til å puste litt, og til å hjelpe hverandre på dager det er litt vanskeligere enn andre. Bry seg og vise det.

Året på Sund kan bli akkurat det du trenger det skal være, det ble det i hvertfall for meg!

Ida Marie