Bærekraftige menyer i folkehøgskolen - [ arkivert innhold ]
This content has been archived. It may no longer be relevant
Velkommen til et praktisk rettet kurs for folkehøgskoler som ønsker å legge om til mer økologisk mat på skolen. Gjennom praktiske kurs, diskusjoner og foredrag ser vi på hva som kreves for å legge om til økologisk storkjøkken.
Dette er andre gang Sund folkehøgskole arrangerer økologisk matkurs, og nå inviterer vi til et kurs som er mer praktisk rettet og har sterkere fokus på matlaging enn fjorårets kurs. Det er også satt av litt mer tid til utveksling og deling av erfaringer fra deltagerne.
Program for kurset
- Visjoner og mål for kjøkkendriften – hvorfor er det så viktig?
- Sous vide – opplæring og tips (det er ikke en forutsetning at kjøkkenet har vakumpakker)
- Nytt brød hver dag – bakekurs som gir elevene hjemmelaget, nybakt brød hver dag
- Vegetarkurs – kjøpe grønnsaker i sesong og tilbered dem på varierte måter
- Økologisk kjøtt – hjemmelagede produkter fra både farse og helt kjøtt
- Utviklingstrender for økologisk mat. Hvorfor reklamerer butikkene med 400 økologiske produkter?
Klikk her for å laste ned timeplanen for kurset (PDF)
Målgruppe: Kjøkkenpersonale på folkehøgskoler
Påmelding: Innen 1. mai 2017. Du finner fullstendig program og påmeldingsskjema for kurset på www.sundfhs.no/ok
Pris: 2 500 kroner. Dette inkluderer alle seminarene, overnatting og mat
Kursfokus
Mange elever engasjerer seg i bærekraftspørsmål og etterspør økologisk mat. Flere og flere folkehøgskoler ønsker å forbedre mattilbudet sitt, og omlegging til en bærekraftig meny stemmer ofte godt overens med skolenes profil. Med litt forarbeid kan økologisk mat bli det neste attraktive kjennetegnet på folkehøgskolen din.
I overgangen til økologisk kjøkken er det mange spørsmål som melder seg, og på dette kurset skal vi finne svarene på noen av dem.
- Hvordan lager vi økologisk mat?
- Hvordan legge om til økologisk mat uten å øke budsjettene?
- Hvordan bruker vi råvarene mer effektivt?
- Hvordan får vi med oss hele skolen på omleggingen?
Kursholder
Kurset holdes av ansatte på Sund folkehøgskole, i samarbeid med DebioInfo. Sund folkehøgskole serverer 105 elever 80 % økologisk mat, og har Debios valørmerke i sølv. Skolen fikk Debioprisen under utdelingen av Matprisen 2016.
Matvalget – DebioInfo veileder offentlige og private storhusholdninger i hvorfor og hvordan legge om til en mer bærekraftig meny med bruk av økologiske råvarer.
Kontaktinfo
Spørsmål rettes til internatleder på Sund folkehøgskole,
Svein Arne Sundfær tlf 400 34 875
Dette kurset er avholdt