Hannah Behncke – Regnskoglinja

Regnskog 2019/2020

Jeg gikk regnskoglinjen, med Anders Hals som lærer.

Det er litt utrolig, hvor mye man utvikler seg som menneske ved å gå på folkehøgskole ett år. Etter året mitt på Sund sitter jeg med utrolig mye mer kunnskap enn jeg hadde sett for meg. Jeg har bodd i vertsfamilie alene før, og har reist til utlandet alene flere ganger, men likevel har jeg ikke fått like stor kunnskap om meg selv. Én ting er å lære seg å vaske klær, men å finne ut av hva man vil studere, eller hvilken retning man vil gå, eller hva man er opptatt av, er noe av det jeg har blitt sikrere på gjennom året.

Studieturen til Regnskogslinjen, hovedgrunnen til at jeg søkte skolen, gikk som vanlig til Peru, og med unntak av sommerferien før skoleåret startet, hadde jeg aldri vært i Latin-Amerika før. Den sommeren var jeg alene med en venninne på en kort backpacking i Ecuador (2 uker), men det er virkelig noe helt annet å være i et land i 2mnd, ikke som turister, men som studenter. Særlig land som er lite innblandet i media. Jeg har lært så utrolig mye og blitt mye mer interessert i klimapolitikken. Å se ødeleggelsene med egne øyne må bare oppleves, det samme med å bo med urbefolkningen i 3 uker. Det er en opplevelse jeg ikke ville vært foruten.

Dessuten fikk de tre ukene meg i landsbyen til å begynne å lese bøker, noe jeg aldri har hatt som en vane eller likt. I dag leser jeg ofte en times tid etter frokost, hver dag.
Det er noe jeg aldri hadde trodd, hadde jeg blitt fortalt det for et år siden.