Halvårskurs

Street food
(halvårskurs vår 2026)

Street food er kjapp og billig mat som ofte forteller noe om matkultur og mathistorie om stedet det kommer fra. Dette er ei allsidig linje for deg som er glad i mat og matlaging.

På denne linjen skal vi kombinere matlagingsteknikker og teori rundt konseptet Street food. I løpet av våren skal vi tilbringe mye tid på kjøkkenet og vi skal gjennom flere forskjellige temaer:

  • Matlagingsteknikker
  • Mat fra flere verdensdeler
  • Bruk av sesongvarer
  • Baking
  • Lag mat fra bunnen av
  • Økonomi
  • Vegetarmat
  • Bedriftsbesøk

I korte trekk:

  • Matlaging og matkultur
  • Økologi og bærekraft
  • Mat fra hele verden

Sosiale medier for linja Street food

Mer om linja

Miljø og bærekraft

Linjen bygges opp med forankring i ureiste, kortreiste og økologiske råvarer som er en videreføring av de verdier som kjøkkenet på Sund allerede er kjent for. For oss handler økologisk tenkning om å ta vare på jorda.

Dette vil du lære

Du vil få innføring, kunnskap og ferdigheter i disse temaene:

  • Matlagingsteknikker
  • Mat fra flere verdensdeler
  • Bruk av sesongvarer
  • Baking
  • Mat fra bunnen av
  • Økonomi
  • Vegetarmat
  • Hygiene på kjøkkenet
  • Lage mat selv til en pop-up restaurant eller food truck

Hvem passer linjen for?

Vi ønsker elever på denne linja som har en interesse for matlaging og matkultur, og som videre ser for seg en karriere innen kokke- eller matfaget eller bare vil imponere med kokkeferdigheter på fritiden, det vi lærer er nyttig for begge deler.

Vi forventer at du har en interesse for mat, matlaging og matkultur, men du trenger ikke ha noen spesiell erfaring fra før. Undervisningen blir tilpasset elevenes erfaring og ferdigheter, og du vil få grundig basis innføring i faget.

Tina Chalotte Hansen
Lærer Street food

Tina er ei dame med et stort hjerte for mat, og som har jobbet som kokk i mange år før hun kom til Sund. Hun elsker å lære bort å lage mat, og kaller seg selv for en matnerd.

Hun kommer fra Verdal, der hun bor sammen med sin samboer og sine to barn. 
På fritiden bruker hun mye tid sammen med familien sin hvis hun ikke står på kjøkkenet eller er ute i naturen.

+47 404 94 259E-postStreet food på Instagram

Det aller mest overraskende med året på Sund for meg, var læreren. Jeg hadde aldri trodd at lærerne skulle bry seg så mye om meg. Jeg følte meg respektert, likestilt og verdsatt. For første gang følte jeg at læreren min hadde en lidenskap både for faget og for å lære bort på en forståelig måte. Dette ga meg inspirasjon og glede av kunnskapen jeg etablerte innenfor en hobby, som igjen ble en drivkraft for min egen selvutvikling.

Vilde

Street food

Elevenes årsplan Sund folkehøgskole 2024–2025

Siste skoledag skoleåret 2024–25 er torsdag 15. mai 2025

Halvårskurs vår 2026

Kr 69 300,-

Skolepengene inkluderer:

  • Overnatting i dobbeltrom på Sund fhs
  • All mat på Sund fhs (fire måltider per dag) – vi tar ikke ekstra betalt for spesielle dietter, vegetar- eller veganmat
  • Studiereisen – faglig opplegg, overnatting, mat og transport er inkludert
  • Felles skoleturer og ekskursjoner
  • Trådløst nett, kopiering og utskrift til undervisning
  • Bruk av gymsal, treningsrom, øvingsrom, fotostudio, mørkerom
  • Bruk av vaskemaskiner og tørketrommel
  • Utgifter til de aller fleste valgfag
  • Transport i forbindelse med undervisning
  • Administrasjonsgebyr på kr 1 250,-

All undervisning er gratis.

 

Skolepengene inkluderer ikke:

Det vi bruker av materialer i undervisninga er inkludert. Hvis du derimot vil lage noe annet/mer/større enn det det er lagt opp til fra lærerens side må du regne med å ta den ekstra utstyrskostnaden selv.

  • Depositum for nøkkel og bruk av utstyr på kr 1 300,-
  • Enkeltromstillegg på kr. 585,- i mnd. i 5 måneder
  • Lommepenger til personlig forbruk

Lån og stipend fra Lånekassen

Som elev på halvårskurs (halvårslinjer) på Sund folkehøgskole har du rett til studiestøtte fra Statens lånekasse (hvis du er norsk statsborger).Skoleåret 2024–2025 får du som er elev (halvårskurs) totalt 68 950 kroner i stipend og lån fra Statens Lånekasse. Av dette gjøres 40%, det vil si 27 580,- kroner, om til stipend når du har gjennomført skoleåret og fått det godkjent.
Les mer om lån og stipend hos www.lanekassen.no.

Så snart du har fått plass på Sund folkehøgskole, kan du søke om stipend og lån på www.lanekassen.no.

Vi har ikke en søknadsfrist, og du kan søke hele året. Vi begynner opptaket fra 15. november (for skoleåret som begynner påfølgende høst), og tar opp elever så lenge det er plass på linja.

Søker du et halvårskurs vår for inneværende skoleår er det lurt å søke med en gang.

Opptakskriterier:

  • Aldersgrense 18 år, unntaksvis 18 år før studiereisen
  • Vi tar opp elever så lenge det er plass på linja du søker
  • Vi legger vekt på motivasjon og interesser

Søknad:

  • Send en elektronisk søknad
  • Vi svarer deg så raskt vi kan
  • Skriv litt om deg selv og hvorfor du vil begynne på Sund
  • Det er lurt å søke tidlig
  • Vi begynner opptaket fra 15. november (for skoleåret som begynner påfølgende høst), og tar opp elever så lenge det er plass på linja.
  • Søker du et halvårskurs vår for inneværende skoleår er det lurt å søke med en gang.

Street food - halvår
No results!

Hva sier tidligere elever

Jeg vil absolutt anbefale å gå på Street Food!. Man lærer alt fra begynner nivå, så får en utdelt oppgaver hvor man selv kan velge vanskelighetsgraden. Lars, læreren på denne linja, er både “certified cool guy”, og veldig flink til å lære bort på en måte alle forstår, uansett evnenivå.
Viktor
Street food