skip to Main Content
Koronavirus

Om koronaviruset – Sund folkehøgskole

For oppdatert informasjon om den generelle situasjonen oppfordrer vi å følge med på norske myndigheters anbefaling rundt koronaviruset på Folkehelseinstituttets nettsider.

Skoleåret 2021-2022

Heldigvis begynner korona-pandemien å slippe taket i Norge. Det er stor sannsynlighet for at alle over 18 år er fullvaksinert før året er over. Det gjør at vi kan ha et normalt folkehøgskoler sammen med elevene som kommer høsten 2021. Det gleder vi oss til! Det kan nok hende at vi likevel må ta noen forhåndsregler.

Oppstartsdager i august/september

Skoleåret starter lørdag 28. august. Vi håper at vi kan ha en hyggelig åpning med familie sammen med elevene. Vi gir beskjed i god tid dersom det ikke er forsvarlig å slippe familie og venner inn i skolelokalene. Men som sagt, vi håper og tror at det skal gå bra. Deretter reiser alle på tur sammen med linja si, før vi treffes og er sosiale sammen. Hvis det viser seg at pandemien ikke er helt over, så har Sund en egen leilighet som vi holder tilgjengelig til smittede elever. Her kan vi isolere elever dersom det er nødvendig. Vi har kort vei til nærmeste legekontor, og god kontakt med kommuneoverlegen. Vi har økt fokus på renhold og hygiene.

Hva skjer med reisene?

På Sund er det flere linjer der studiereisene er en viktig del av undervisningen. Vi håper at vi kan gjennomføre reisene som planlagt, samtidig som vi alltid følger myndighetenes reiseråd. Vi anbefaler alle elever å vaksinere seg fordi et vaksinepass ganske sikkert kommer til å være nødvendig for å få lov til å reise dit vi ønsker. Alle lengre reiser utenlands er flyttet til vårsemesteret 2022. Vi har reisegaranti på de lengste reisene. Det betyr at hvis studietur ikke lar seg gjennomføre i skoleåret, vil elevene enten få mulighet til å bli med studietur på samme linje til neste år, eller få tilbake den delen av skolepengene som er satt av til studietur.

 

Du er velkommen til å søke på Sund, til det som kan bli ditt viktigste år. Vi skal gjøre alt for at skoleåret for deg skal være både utviklende og trygt.

Bilde av rektor
Rektor Per Kristian Dotterud håper skoleåret 2021-22 skal gå som normalt.
Back To Top