skip to Main Content
Koronavirus

Om koronaviruset – Sund folkehøgskole

For oppdatert informasjon om den generelle situasjonen oppfordrer vi å følge med på norske myndigheters anbefaling rundt koronaviruset på Folkehelseinstituttets nettsider.

Skoleåret 2020-2021

Informasjon til årets elever

Skoleåret 2020-2021 har vært både vanlig og uvanlig fram til nyttår. Vi har kunnet være sammen og bygge et godt felleskap. Heldigvis har vi unngått smitte på skolen. Samtidig har vi måttet innse at studieturene vi vanligvis drar på ikke blir mulige dette skoleåret. Hver enkel linje planlegger derfor alternative studieturer innenlands.

Vi jobber fortsatt med smittevern. Vi følger sentrale retningslinjer som gjelder for alle folkehøgskoler, og i tillegg har vi lokale tilpasninger. Samtidig vil vi være i god dialog med lokale helsemyndigheter for å gjøre skoleåret så godt som mulig.

Ti dager med karantene og familiegrupper etter jul.

De første 10 dagene etter nyttår holder vi oss for oss selv på Sund. Allerede første dag etter ferien drar halve skolen på tur, mens resten blir igjen på skolen. Etter 5 dager bytter vi, og vi håper på denne måten i størst mulig grad å unngå mulig smitte. I stedet for «kohort», etablerer vi «familiegrupper», der vi passer på renhold og hygiene.  Vi holder oss også for oss selv for ikke å smitte eller bli smittet av lokalbefolkningen på Inderøy. Det har vært et smitteutbrudd i Inderøy i romjula, og vi må være forsiktige og holde avstand. Etter 10 dager regner vi med å ha oversikt over smittesituasjonen, og skolehverdagen går som vanlig.

Isolasjon, hygiene og renhold

På Sund har vi en egen leilighet som vi holder tilgjengelig til syke elever. Her kan syke isoleres dersom det er nødvendig. Vi har kort vei til nærmeste legekontor, og god kontakt med kommuneoverlegen. Vi har økt fokus på renhold og hygiene.

Du er velkommen til å søke på Sund, til det som kan bli ditt viktigste år. Vi skal gjøre alt for at skoleåret for deg skal være både utviklende og trygt.

Bilde av rektor
Rektor Per Kristian Dotterud er glad for at skoleåret 2020-21 går nesten som normalt.
Back To Top