skip to Main Content
Du Kan Fortsatt Søke Skoleplass Høsten 2019! - [ Arkivert Innhold ]

Du kan fortsatt søke skoleplass høsten 2019! - [ arkivert innhold ]

Det er mange som har fått skoleplass skoleåret 2019-2020 på Sund.
Likevel er det ledige skoleplasser på nesten alle linjer, og du kan fortsatt søke skoleplass til høsten.  

På folkehøgskolene er det ikke søknadsfrist. Vi tar inn elever så lenge det er plass på linja du søker på. Du får svar med en gang hvis du sender en søknad.

Regnskoglinja – Solidaritetslinja – FN-linja

Det er alltid mange søkere på de tre internasjonalt orienterte linjene på Sund. I år er det Regnskog Amazonas som har fått flest søkere hittil – hvis du vil gå denne linje så må du søke raskt. Solidaritet Nord-Sør reiser til Guatemala i 2 måneder, går på intensivkurs i spansk og opplever Maya-kulturen på nært hold. Denne linja har lang tradisjon og svært gode kontakter i Guatemala – det er fortsatt plass til flere elever neste skoleår. FN og internasjonal politikk har også veldig mange søkere. Neste år reiser de til det sørlige Afrika, sannsynligvis Malawi og Mosambik. Det blir faglig innhold, og også safari, varme og kanskje et bad i Malawisjøen.

Jazz

Jazzlinja på Sund har alltid svært mange søkere, og det kan være vanskelig å komme inn. Vi har tatt inn mange elever allerede, så her må du ta kontakt med skolen dersom du er interessert.

Foto Japan

Dette er en av de aller beste foto-linjene på folkehøgskolene i Norge. Lærer Janne Amalie Svit har utdannelse fra England, har jobbet mange år med eget foto-firma, og er veldig hyggelig, blid og en menneskekjenner av de sjeldne. Du kan bli elev på denne linja uansett bakgrunn – om du er en erfaren fotograf eller om du bare har lekt deg litt med mobil-kameraet. Alle er velkomne, hver på sitt nivå! Vi har fortsatt noen plasser igjen på Foto Japan til høsten.

Sportsfiske

Det er fortsatt noen få ledige plasser til høsten, men på Sportsfiske og miljø tar vi inn ganske få elever, så her må du skynde deg!
Sportsfiske og miljø  skal tilbake til Belize i Karibia neste år, og det gleder lærer Eskil Røkke seg veldig til. Han har god erfaring med å reise til dette fiske-paradiset, og bruker kontaktnettet sitt aktivt på studieturen. Lurer du på hvordan det blir? Her er en film fra 2016, der de fisker hai, blant annet.

Idrett Afrika

Tidligere het denne linja Aktiv Afrika – men nå har vi byttet navn til Idrett Afrika.  De reiser til Afrika på studietur, vi samarbeider med lokale idrettsklubber og kommer tett innpå den afrikanske hverdagen. Årets elever leter også etter elefantene – det har du kanskje sett på instagram? . Linja har godt med søkere allerede – og vi er veldig glade for at det er så mange som ønsker å kombinere idrett med å gjøre en fin innsats i samfunnet vi lever i.

Du får raskt svar på søknaden

Når du søker om å bli elev på Sund, får du raskt en e-post om at vi har mottatt søknaden,  du får beskjed om du har kommet inn på valgt linje, at det er fullt på linja, eller at du har fått avslag på søknaden. Svarfristen er på en uke. Så må du betale innmeldingsavgiften for å holde på skoleplassen. Du får tilsendt mer informasjon om skolen og linja på mail, og i posten. Dersom du ønsker forlenget svarfrist kan du spørre om det.

Har du ikke søkt? Det gjør du ved enkelt å klikke deg inn på søknadsskjemaet.

 

Back To Top