skip to Main Content
Det Er Fortsatt Ledige Plasser Til Neste år!

Det er fortsatt ledige plasser til neste år!

Det er allerede mange som har sagt ja til skoleplass fra høsten 2019 på Sund.
Vi har mange søkere, men fortsatt er det ledige skoleplasser på alle linjer. 

Søknadene har strømmet inn til Sund folkehøgskole i flere uker. Vi åpnet opptaket 1. februar, og nå får du svar med en gang hvis du sender en søknad.

Regnskoglinja – Solidaritetslinja – FN-linja

Det er alltid mange søkere på de tre internasjonalt orienterte linjene på Sund. I år er det Regnskog Amazonas som har fått flest søkere hittil – hvis du vil gå denne linje så må du søke raskt. Solidaritet Nord-Sør reiser til Guatemala i 2 måneder, går på intensivkurs i spansk og opplever Maya-kulturen på nært hold. Denne linja har lang tradisjon og svært gode kontakter i Guatemala – det er fortsatt plass til flere elever neste skoleår. FN og internasjonal politikk har også veldig mange søkere. Neste år reiser de til det sørlige Afrika, sannsynligvis Malawi og Mosambik. Det blir faglig innhold, og også safari, varme og kanskje et bad i Malawisjøen.

Jazz

Jazzlinja på Sund har alltid svært mange søkere, og det kan være vanskelig å komme inn. Vi har tatt inn mange elever allerede, men det er noen få ledige plasser – avhengig av instrument. Til deg som søker jazzlinja: Send inn en demo så raskt som mulig!

Foto Japan

Dette er en av de aller beste foto-linjene på folkehøgskolene i Norge. Lærer Janne Amalie Svit har utdannelse fra England, har jobbet mange år med eget foto-firma, og er veldig hyggelig, blid og en menneskekjenner av de sjeldne. Du kan bli elev på denne linja uansett bakgrunn – om du er en erfaren fotograf eller om du bare har lekt deg litt med mobil-kameraet. Alle er velkomne, hver på sitt nivå! Vi har fortsatt noen plasser igjen på Foto Japan til høsten.

Sportsfiske

Det er fortsatt noen få ledige plasser til høsten, men på Sportsfiske og miljø tar vi inn ganske få elever, så her må du skynde deg!
Sportsfiskelinja skal tilbake til Belize i Karibia neste år, og det gleder lærer Eskil Røkke seg veldig til. Han har god erfaring med å reise til dette fiskeeldoradoet, og bruker kontaktnettet sitt aktivt på studieturen. Lurer du på hvordan det blir? Her er en film fra 2016, der de fisker hai, blant annet.

Idrettslinja

Tidligere het denne linja Aktiv Afrika – men nå har vi byttet navn til Idrett, friluftsliv og frivillighet.  De reiser fortsatt til Afrika på studietur, vi samarbeider med lokale idrettsklubber og kommer tett innpå den afrikanske hverdagen. Årets elever leter også etter elefantene – det har du kanskje sett på instagram? . Linja har godt med søkere allerede – og vi er veldig glade for at det er så mange som ønsker å kombinere idrett med å gjøre en fin innsats i samfunnet vi lever i.

Ny linje: Håndverk – gjenbruk og tradisjon

– Vi vil reklamere litt ekstra for vår nye linje Håndverk – gjenbruk og tradisjon sier rektor Per Kristian Dotterud. – Dette er en helt unik linje, som jeg vil anbefale på det varmeste. – På denne linja samarbeider vi med Stiklestad Nasjonale Kultursenter, og elevene får lære tradisjonelle håndverksteknikker fra fagfolk som arbeider på museet. Det er lafting, arbeid i smie og skinnarbeid – blant annet.  – Det blir en veldig flott linje, og vi er veldig stolte og glade over å ha fått til et samarbeid med Stiklestad Nasjonale Kultursenter, sier rektor Per Kristian.

Du får raskt svar på søknaden

Når du søker om å bli elev på Sund, får du raskt en e-post om at vi har mottatt søknaden,  du får beskjed om du har kommet inn på valgt linje, at det er fullt på linja, eller at du har fått avslag på søknaden. Svarfristen er på en uke. Så må du betale innmeldingsavgiften for å holde på skoleplassen. Du får tilsendt mer informasjon om skolen og linja på mail, og i posten. Dersom du ønsker forlenget svarfrist kan du spørre om det.

Har du ikke søkt? Det gjør du ved enkelt å klikke deg inn på søknadsskjemaet.

 

Back To Top