Trym – Jazz

Jazzlinja 2016/2017

På turné med jazzlinja

Skoleåret startet. Vi fikk beskjed; “dere skal organisere en egen turné i uke 6-7”. Luften var slått ut av meg. Så kom jeg til sans og samling, og det gikk opp for meg hvilket eventyr som var sparket i gang. Seks hektiske måneder senere, preget av møter, planlegging, søknader, øvelser og stress, var vi tilsynelatende klare. Vi kastet oss ut i det.

I to uker levde vi oppå hverandre som en stor familie. Hver dag kom vi til et nytt sted, med nye utfordringer. Vi måtte stole på hverandre for å takle dem. Vi mistet en ferge, glemte igjen en kontrabassbue, halve klassen ble syk og jeg fikk lungebetennelse. Det tærer på kroppen og hodet. På en annen side møtte vi mange flotte mennesker, alt fra hyggelige foreldre, til lydmenn, som alle tok oss ytterst seriøst.

Høydepunktene var jo så klart konsertene. I løpet av fjorten dager spilte vi 18 konserter. Hver dag spilte vi de samme låtene som vi hadde komponert og arrangert selv. Likevel var ingen av konsertene like. Klassens dagsform, kreativitet og konsentrasjonsevne varierte kraftig. Musikken varierte deretter, men ble aldri verre. Fokuset skiftet fra å spille riktig, til å spille sammen, og tryggheten i gruppa ble sterkere. Gjennom alle timene i bil over mektige fjell, skog og på vanskelig vinterføre koste vi oss sammen. Plutselig var det slutt. Vi hadde kjørt rundt hele Norge på to uker. Det føltes ut som to dager.

Så hva satt vi igjen med etter to uker på turné? Jo, det er nemlig; en enorm mestringsfølelse. Til tross for alle kontrabasser mistet i gulvet og alt stresset, så var det verdt det. Jeg følte meg mye bedre til å planlegge, improvisere, og å samhandle sosialt og musikalsk med andre. Dette er egenskaper en god musiker trenger. Derfor er turné en ekstremt viktig læringsarena.