Maja Eidsør Viken

Foto 2012–2013

Jeg reiste nylig på en jorda-rundt-reise i tre måneder på egenhånd. Aldri i livet om hadde jeg tørt å gjøre det før jeg dro på folkehøgskole! Da jeg slutta på videregående, visste jeg at jeg trengte en pause. 13 år i strekk med hardt arbeid, da fortjener man en pause, eller hva?

Jeg var ikke i den minste tvil om hva jeg skulle gjøre; jeg skulle begynne på folkehøgskole der jeg kunne reise, lære og møte folk som hadde det samme menneskesynet som meg. Da jeg fant Sund fhs, visste jeg at det var den rette skolen for meg. Med fokus på godt miljø, menneskeverd, og linjer som jazz, regnskog, sport og foto, vet du at du får en variert hverdag!

Første skoledag

Man prøver å holde forventningene lave første dagen, men når alt man hører er at «det blir det beste året i ditt liv» og at «du vil få venner for livet», er det ikke lett. Jeg husker godt jeg tenkte at det ikke kunne være vanlige sommerfugler i magen den dagen, for så nervøs tror jeg aldri jeg har vært før. Heldigvis viste det seg at alle utsagna var sanne. Mange av mine nærmeste venner i dag er fra Sund, og jeg vet helt ærlig ikke hva jeg hadde gjort, eller hvem jeg hadde vært, uten dem.

Etter Sund

Etter ett år på Sund fhs visste jeg at jeg hadde vokst og blitt mer selvstendig. Jeg klarer meg godt på egenhånd, utfordrer meg selv til å nå lengre og har det gøy underveis. Jeg lærte også at jeg liker både kaffe og jazz, veldig godt, og at jeg må prøve selv før jeg kan si at noe ikke vil fungere (som f.eks. å tømme eggeskall for å fylle de med gelé).

Er du i tvil om hva du skal gjøre til høsten og lurer du på om du skal studere eller ta et «friår»?

Jeg kan personlig love deg at dette var et av de beste valgene jeg noensinne har gjort, og jeg tviler ikke ett sekund, dersom du finner en linje for deg på Sund fhs, om at du vil få et år fylt av latter, lærerike stunder og uforglemmelige opplevelser med gode venner.