Jan Olav Danielsen – Sportsfiske

Sportsfiskelinja 2016/2017

Ikke alle kan ha en jobb som de elsker, det er selvklart. Samfunnet i dag ligger bare enormt godt til rette for at dere kan få det. Eller gjør det nå egentlig det, er det virkelig så lett å ta disse valgene?

Dette blir ofte kalt året du finner deg selv, noe jeg er uenig i. Dette er året du får lov til å dyrke deg selv, med de aller beste forutsetningene. Uten at noen puster deg i nakken, eller hever  øyenbrynet for du vil noe annet. Her får du en «highfive» heller, for at du faktisk tør å utføre noe du vil.

Mennesket er pensum

Dette er året du har muligheten til å møte en lærerstab, som ikke er av det slaget du har møtt før. Som kommer inn i klasserommet, fører fravær og starter rett på pensumet. Her er det ingen pensum, her er mennesket pensumet. Hva vil du, hvordan vil du gjør det, hvordan skal vi gjøre det sammen? Fellesskap.

Klemme, leke, gjøre nye ting

Dette året møter du alle mulige folk, som du aldri hadde sagt hei til fordi det kanskje ikke var godtatt, eller du rett og slett ikke bare har hatt interesse for det. Her får du muligheten, og oppmuntringen til å gjøre det. Du får muligheten til å være et barn igjen, om du er åpen og vil det. Klemme, leke, starte samtaler med helt tilfeldige personer. Bare gjøre alle disse tingene fordi det er morsomt, utfordrende, og spennende. Prøve nye instrumenter, fiske, snakke om politikk og miljø, ting du har tenkt mye på, men aldri fått utført av ulike grunner.

Dette er det åpne året

Dette er det åpne året, som du selv velger hvordan skal bli. Starter du på folkehøgskole, har du så enorme muligheter for å lære mye om deg selv, og verden.