Andreårs-jazz
Sund folkehøgskole ønsker å ta opp 3-4 musikere som har gått ett år på Sund folkehøgskole, eller tilsvarende. Vi ønsker å etablere et band som skal jobbe sammen gjennom hele skoleåret.
Andreårs-jazz er et tilbud til erfarne jazzmusikere som vil bruke ett år til å fordype seg i samspill. Dette vil bli en essensiell læringsarena for å kunne utvikle seg videre som musiker. Andreårs-jazz fokuserer på samspill i enda sterkere grad enn i førsteåret. Dette vil gi utøverne en svært god samspillkompetanse, trygghet i eget spill og være et godt utgangspunkt for prøvespill og videre musikkstudier. Undervisningen vil følge den innarbeidede Sund-metodikken med sterkt fokus på gehør, eget uttrykk og samspill.
I korte trekk:
- For øvede jazzmusikere
- Selvstendig arbeid
- Gode gjestelærere
- Planlegg egen turné
Sosiale medier for Jazzlinja
Mer om linja
Timer med skolens jazzlærere og gjestelærere
Elevene på linja skal ha fire timer/uke med skolens jazzlærere. Det vil også bli leid inn gjestelærere. Elvene på andreårs-jazz vil få anledning til å fordype seg i samspill sammen med gjestelærerne og skolens faste lærere. Når førsteårs-jazz har besøk av gjestelærer som også er interessante for andreårs-jazz, vil vi slå sammen linjene.
Turnéer og konserter
Elevene skal lære om alle sider ved turnélivet. Elevene skal selv booke, planlegge og gjennomføre turnéen. I tillegg skal elevene ha konsertvirksomhet forankret i lokalmiljøet på Inderøy og andre steder. Det er ønskelig at andreårs-jazz har jevnlig konsertaktivitet i løpet av skoleåret, noe som også brukes i evalueringsarbeidet.
Folkehøgskoleåret til andreårsjazz
Andreårs-jazz er et folkehøgskoleår, men vi kommer til å ta høyde for at mange av elevene har gått ett år på folkehøgskole allerede.
Dette innebærer at elevene:
- I utgangspunktet skal delta i skolens fellesfag, med mindre dette ikke er fag som elevene allerede har hatt
- I utgangspunktet skal delta i valgfag
- I utgangspunktet skal delta på fellesturer og andre fellesopplegg
- Har kjøkkentjeneste og andre praktiske oppgaver på lik linje med andre elever
Studietur til by i Europa
Om våren reiser andreårs-jazz på studietur til en valgfri by i Europa. Tidligere år har andreårs-jazz reist til Berlin. Berlin er en av Europas viktigste kulturbyer for samtidens kunst og kultur. Her finner vi viktige miljøer innen litteratur, kunst, dans, samtidsmusikk, film, foto og selvsagt jazz. Elevene kan også velge å reise til andre europeiske kulturbyer som Amsterdam, London, København eller Stockholm. Dette vil være en studiereise som gir input og mulighet til å knytte viktige kontakter til europeisk kulturliv.
Ola Høyer er lærer på jazzlinja og spiller kontrabass. Ola er en av jazznorges beste kontrabassister, og spiller blant annet i Cortex og Honest John. Han har også utstrakt samarbeid med andre jazzmusikere, blant andre Anja Lauvdal og RadioLaria.
Ola er bergenser, og har selv vært elev på Sund folkehøgskole. Han har utdannelse fra jazzlinja ved NTNU i Trondheim, og bor i Oslo.
Mona Krogstad er en saksofonist, komponist og pedagog fra Trondheim. Hun har utdannelse ved jazzlinja på NTNU og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Mona har mange jern i ilden, og spiller i band som JUNO, Superspreder og Ladybird Orchestra. Hun er også produsent i Trøndelag Big Band.
Mona synes musikk er en av de vakreste formene for kommunikasjon, og det vises!
Skolåret starter lørdag 27. august. Det er høstferie i uke 41, og ellers har vi juleferie, vinterferie og påskeferie før vi avslutter skoleåret i midten av mai 2023.
Årsplan Sund folkehøgskole 2022–2023
Kr 120 000 (2023–2024)
Skolepengene inkluderer:
- Overnatting i dobbeltrom på Sund fhs
- All mat på Sund fhs – vi tar ikke ekstra betalt for spesielle dietter, vegetar- eller veganmat
- Studiereisen – faglig opplegg, overnatting, mat og transport er inkludert
- Felles skoleturer og ekskursjoner
- Trådløst nett, kopiering og utskrift til undervisning
- Bruk av gymsal, treningsrom, øvingsrom, fotostudio, mørkerom
- Bruk av vaskemaskiner og tørketrommel
- Utgifter til de aller fleste valgfag
- Transport i forbindelse med undervisning
All undervisning er gratis.
Skolepengene inkluderer ikke:
Det meste av materialer vi bruker i undervisninga er inkludert. Hvis du derimot vil lage noe annet/mer/større enn det det er lagt opp til fra lærerens side må du regne med å ta den ekstra utstyrskostnaden selv.
- Innmeldingsgebyret på kr 2 500,-
- Depositum for nøkkel og bruk av utstyr på kr 1 300,-
- Enkeltromstillegg på kr. 585,- i mnd. i 10 måneder
- Lommepenger til personlig forbruk
Lån og stipend fra Lånekassen
Som elev på helårslinjer på Sund folkehøgskole har du rett til studiestøtte fra Statens lånekasse.
Skoleåret 2023–2024 får du som er elev totalt 125 370 kroner i stipend og lån fra Statens Lånekasse. Av dette gjøres 40%, det vil si 50 148,- kroner, om til stipend når du har gjennomført skoleåret. Hvis du er elev på halvårskurs, får du halve lånebeløpet.
Les mer om lån og stipend hos www.lanekassen.no.
Så snart du har fått plass på Sund folkehøgskole, kan du søke om stipend og lån på www.lanekassen.no.
Søknad og opptak Andreårs-jazz
Opptakskriterier:
Vi tar opp 3-4 musikere som allerede har gått et år på jazzlinja på Sund eller lignende, og som skal danne et band. Derfor blir det lagt avgjørende vekt på sammensetningen av musikere ved opptaket. Søkere som ikke har gått et år på jazzlinja allerede må påberegnes prøvespill for å få vurdert søknaden.
Søknad:
- Send en elektronisk søknad
- Vi svarer deg så raskt vi kan
- Skriv litt om deg selv og hvorfor du vil begynne på andreårsjazz
- Vi starter opptaket vår 2020 for skoleåret 2020-2021
- Ta kontakt med oss hvis du har spørsmål eller ønsker mer info
-
Prøv vår side for spøsmål og svar (FAQ)
Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt med oss ›